WIE WIJ ZIJN

Een stukje geschiedenis van B-Fit AthletixHEADCOACH & EIGENAAR BART

Hoi, ik ben Bart!

Mijn passie voor functional training begon in september 2008. Ik begon samen met een vriend te trainen en ik was (net zoals velen) direct verkocht. Zelfs in die mate dat ik voor mijn eindwerk (Bachelor Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) enkele deelnemers begon te coachen en zij topresultaten neerzette! Na het afronden van mijn studie startte ik dan ook een vereniging en trainde ik 3x per week een 70-tal deelnemers.

Hiernaast begon ik in een 'klassieke fitness' te werken, maar de droom om een eigen trainingsruimte op te richten bleef kriebelen. Wat is dan het grote verschil tussen een klassieke fitness en wat ik met B-Fit Athletix wil bereiken? In de fitness mistte ik "echtheid", iedereen komt met z'n hoofdtelefoon op trainen en zit in zijn eigen wereldje. Binnen B-Fit proberen we een community te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn: het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent, wat je voor werk doet, ...

In 2015 waagde ik de sprong en werd B-Fit Athletix verwezenlijkt! Ondertussen is de gym gegroeid en verhuisd naar een grotere locatie.

Tot snel!

Coach Bart

COACH MYRTHE

Hi, ik ben Myrthe! Na mijn studies (Bachelor toegepaste psychologie & Master orthopedagogie) trok ik er een jaartje op uit naar Australië. Daar leerde ik in 2014 functional fitness kennen. Terug in België ging ik op zoek naar dezelfde sportieve uitdaging en zo kwam ik uiteindelijk bij B-Fit Athletix terecht! Ik was zelfs zo verkocht dat ik 2x per dag kwam trainen en instapte in Plan B (hierover kan je ook altijd meer informatie vragen aan één van onze coaches).

Ondertussen iets gematigder, maar nog altijd helemaal hooked aan deze sport en de community die ontstaan is in Wuustwezel!

Mij doe je het meeste plezier met lange pace-workouts en ik geef dus graag op dinsdag de conditioning-lessen. Ik word ook altijd blij van eten en verdiep mij graag in de relatie tussen voeding en sporten, waardoor ik in september 2019 besloot om te starten met de Bachelor-opleiding Voedings- en Dieetkunde.

x Coach Myrthe

COACH VINCENT

Hoi iedereen, ik ben Vincent! Enkele jaren geleden kwam ik in contact met deze geweldige sport, en ik was vanaf de eerste les verkocht! Sinds ik aan mijn opleiding Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie begon, kriebelt het bij mij om ook functional training te coachen.

Als ik niet in de gym ben, dan sta ik wel op een hockeyveld. Ik coach ondertussen al drie jaar hockey op hoog niveau. In de gym is de barbell mijn grootste liefde. Niets leuker dan tijdens een tranining met een "heavy barbell" spelen!

Geen zin in lopen of burpees? Geen probleem, mij mag je altijd wel overtuigen (lees: omkopen) met eten :-)

COACH GEERT

Hoi, ik ben Geert.

Ondertussen doe ik bijna 13 jaar deze geweldige sport! Door veel en intensief te trainen, ken en kan ik elke oefening aan jullie overbrengen. Het is dan ook altijd leuk om progressie te zien bij nieuwe leden en iedereen een helpende tip of motiverend duwtje in de rug te kunnen geven!

Tot snel!

COACH DORIEN

Hi, ik ben Dorien, maar velen noemen me ook wel Dorre. Dus voel je vrij! Momenteel studeer ik nog en ben ik bezig aan een masteropleiding Interieurarchitectuur. Ik zoek graag naar nieuwe uitdagingen en zo ben ik enkele jaren geleden bij B-Fit Athletix terecht gekomen. Ik voelde me er meteen thuis. De work-out's, de coaches en de leden maken mij altijd weer gelukkig. (De work-outs met veel gymnastics net iets minder🤪)

De community binnen B-Fit Athletix maakt deze sport voor mij uitzonderlijk. Je komt om 'alleen' te sporten, maar je hebt steeds een fantastische groep mensen rondom je die altijd klaarstaan om je aan te moedigen. Dit is ook wat ik zo leuk vind als coach, dat ik anderen kan helpen en vooral dat ik ze kan aanmoedigen. Moest je nog vragen hebben, spreek me gerust aan!

COACH ANNEMARIE

Ik ben Annemarie, van origine uit Nederland... daar kan ik ook niks aan doen :-) Ik ben afgestudeerd in Antwerpen en ik sport al vrijwel heel mijn leven veel. In mijn jonge jaren ontdekte ik al dat semi-solo sporten meer mijn ding is, en dat heeft geleid tot uuuren paardrijden, trainen in reining, en tot tal van groepslesjes op de sportschool... helaas zijn mijn choreografische skills daarmee nooit veel verder gekomen, maar mijn liefde voor muziek wel!

Sinds 4 jaar doe ik met heel veel plezier aan functional fitness en heb ik in 2017 mijn Level 1 trainingscertificaat behaald. Over mijn weightlifting prestaties kan ik niet opscheppen, maar met mijn uithoudingsvermogen kan ik de jonkies wel bijhouden. Je mag mij altijd wakker maken voor Wallballs & Pistols.

Het community gevoel in de box en tijdens de lessen is voor mij super belangrijk, zodat we allemaal heeeeeeel graag blijven komen en allen zeker 120 jaar oud en gezond gaan blijven... Dat gezegd hebbende: alles is leuker met toffe muziek, daarom probeer ik met plezier de beste playlists te maken voor jullie. Dus als je een suggestie voor een toffe tune hebt, geef het zeker aan me door, I will be playing that beat!

COACH JOYCE

Hoi, ik ben Joyce! Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben gek op auto's, golfkes in het bijzonder. Maar daarnaast ben ik gek op functional fitness. Mijn passie hiervoor begon in mei 2017.

Heel lang heb ik geen enkele sport beoefend, want dat was niets voor mij. Maar plots kreeg ik het idee om mee te doen aan de politieproeven. Hiervoor moest ik natuurlijk een fysieke proef afleggen waar ik mij op wilde voorbereiden. Een vriendin vertelde mij over functional fitness. Ik had er nog nooit van gehoord, wist totaal niet wat het was. Ik pakte mijn gsm en zocht het op. Niet veel later was mijn mailtje naar Bart verstuurd voor een eerste proefles.

Ik herinner me mijn eerste les nog goed... Het waren dips, bah, dat vond ik maar niets. Toch nog steeds gedreven ging ik naar de tweede les, de derde, en de vierde,... Voor ik het wist kon ik het niet meer loslaten.

Stilaan beter worden in iets waar je hard voor werkt, is het mooiste aan de sport.

Deelnemen aan de community bij B-fit Athletix heeft mij ook in grote mate laten openbloeien. Het sporten en de leuke babbels na de WOD geven mij enorm veel energie en voldoening.

Staan er HSPU op het menu? Dan ben ik die dag ongetwijfeld aanwezig!

Tot in de box!

X Joyce